Coaching Nieuws

Mental coach voor sporters

Gisteren publiceerde de NOS op haar website een artikel over Demi Vollering, de uiterst succesvolle wielrenster uit Pijnacker. Het artikel ging over het feit dat Vollering een mental coach in de arm heeft genomen om met haar teleurstelling om te kunnen gaan en haar strijd met collega-wielrenster Annemiek van Vleuten.

Steeds meer sporters laten weten dat zij een coach hebben die hen helpt bij het bereiken van hun doelstellingen. Het betreft niet altijd sportieve doelstellingen; daar hebben zij een specifieke coach of trainer voor. Vaak gaat het om mentale doelstellingen, zoals het leren omgaan met teleurstellingen of het beter begrijpen van de eigen gedachten en het eigen gedrag. Zo heeft coureur Lewis Hamilton jarenlang een coach (Angela Cullen) aan zijn zijde gehad, die hem hielp bij zowel mentale vraagstukken als leefstijlvraagstukken rondom voeding en gezondheid. Zo liet Denzel Dumfries eerder ook al weten dat hij zich niet schaamt voor het feit dat hij gebruik maakt van een sportpsycholoog.